La Vallblanca es torna roja, destrossant somnis !!

Sempre diuen que a mesura que et vas fent major, tornes a buscar les arrels, els llocs dels primers dies de jocs, de vida. Un poc d’això fa temps que m’està passant a mi. No és que me n’haja anat molt lluny però la separació del poble des de que comences a estudiar i posteriorment treballes passa.

Però és bo, viatges, vius a altres llocs, obris la ment i al cap i a la fi, vas tornant a buscar el teu niu dels principis.

Benicadell02.JPG

Per la meua part no només torne als origens, La Pobla del Duc, sino que vull tornar aportant alguna cosa a la meua terra, potenciar-la amb el que sé i amb el que vull emprendre, amb els meus somnis. Sóc molt somniador, i vull en un temps poder viure del meu negoci i si és bo per la meua terra molt millor.

Doncs tots aquestos somnis cauen a terra quan fa menys de dos dies, Empar , em diu que l’anterior corporació municipal (canviada a les eleccions de maig del 2011) va deixar enllestit a nivell legal i de tràmits la implantació en una zona agrícola del terme de La Pobla del Duc, una planta de tractament de residus d’animals morts, diguem que a nivell nacional. Tot sense apenes haver informat i molt menys pensant en el bé comú de la zona.

Boom, moviment a les xarxes socials, i als medis comarcals, algun provincial i reunió d’urgència de l’actual ajuntament per informar-nos de tot el procés. Acudim, i està moltíssima gent del poble, tots en contra, i fins i tot l’anterior corporació i l’empresa que promou aquest projecte. Més diríem que el construeix ja mateix.

Paraules de com està tot de l’actual alcalde, l’anterior atacant i defensant-se com pot, un representant de l’empresa venent-nos la “moto” i que no més són “unas patas de pollo” i “no hace olor a no ser que haya un fallo puntual que lo puede haber” i com a conclusió a correr per presentar les alegacions en menys d’una setmana.

Un projecte ja quasi tancat, on ningú del poble tenim ni hem tingut veu i que ens afecta de ple als nostres negocis actuals o futurs.

Com es de preveure diuen que no farà olor, que no genera residus, que tot és perfecte, i val, diguem que tenen raó i és així, punt que dubte i de segur no és real. Però com es veurà afectada la marca de “La Vall d’Albaida” o dels pobles colindants a la instal·lació en qüestió de Turisme Rural, Agricultura ecològica, Cultiu de qualitat per fruita i verdura i posterior producte elaborat, com puga ser oli, vi, licors, mermelades, etc? No em dieu que eixa activitat és perfectament compatible a nivell de “publicitat” amb aquestes que he nombrat i al meu pensar són el vertader futur de la nostra Vall. Perquè, com vaig a vendre un allotjament rural de qualitat amb tranquilitat i envidiable entorn, i eixe dia fa olor?? o com porte als meus clients a fer una ruta agrícola i de colp i volta ens topem amb eixa instal·lació?? I els que busquen el respecte animal i de la natura?

No vull ser demàgogic, sé que aquestes instal·lacions fan falta i han d’existir però no als peus d’una de les serres més esplèndides de la costa mediterrània, ni junt a una zona de producció d’oli i vi, on molts xicotets productors lluiten per fer un producte de qualitat, o d’altres volen optar per la agricultura ecològica, on els nivell de control són estrictes per tant de tenir l’etiqueta corresponent. El millor lloc per eixes instal·lacions són zones industrials, on està tot preparat per eixi tipus de tractament, no la nostra terra, on la volem plena de natura, i sí, responent a l’encarregat de la empresa preferiríem un bancal de “melocotones” que les seues instal·lacions.

Encara tenim temps, anem a presentar al·legacions i tot aquell que pense com nosaltres ho hauria de fer. Hem obert un grup a Facebook on centralitzatem tota la informació per intentar parar aquesta “animalada”, mai dit. Si podeu, apunteu-se i difoneu la nostra lluita.

Per una Vallblanca, per una terra on els nostres somnis encara siguen possibles

3 Comments

 • 19 de novembre de 2011 - 10:00 | Permalink

  Anims en les reivindicacions!!!

  • 21 de novembre de 2011 - 7:59 | Permalink

   Gràcies!!!

   Ací estem lluitant per tal de mantenir l’essència de La Vall d’Albaida, tot siga per la terra!

 • Pingback: Enredats » La “nostra” Vall Blanca:

 • Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *